Hier hebben we een aanbouw geplaatst. Bestaande achtergevel is verwijderd net als de kozijnen. De aanbouw is in HSB opgebouwd, houten regelwerk met minerale wol als isolatie en OSB achterhout en met gipsplaat bekleed. Buitenzijde is opgemetseld.

Omdat de bestaande goot niet hoog genoeg zat is een deel van het dakvlak ingekort en komen te rusten op de nieuwe balklaag.

De aanbouw wordt gescheiden door een schuifdeurkozijn. Het kozijn in de buitengevel en het scheidingskozijn zijn van dezelfde afmeting en staan recht achter elkaar. Het kozijn met de schuifdeuren is in 4 delen, twee vaste delen en twee schuifgedeeltes.

Boeideel is opgebouwd in 3 delen, een samengesteld boeideel wordt ook wel genoemd. In het reeds bestaande dakkapel zit die ook en hebben we die daarom ook doorgezet in de aanbouw.
De fundering is gestort, deze staat op 4 slagbuispalen, een stalen pijp wordt de grond in geheid en later met beton gevuld. De vloer is nu aan de beurt.
De kozijnen worden geplaatst, daar om heen komen de wanden. Het schuifdeurkozijn is op de achtergrond te zien.
Kozijnen
De metselaar is al aardig op hoogte. Het verband wat hier wordt vermetseld is een wildverband.
Metselwerk
Balklaag
Omdat het bestaande plafond doorgezet moet worden, moet de bestaande kap eerst opgevangen worden. Later is deze onder de nieuwe balken doorgezaagd.
Nieuwe achtergevel
Iedereen is klaar en dit is dan de nieuwe achtergevel met openslaande deuren. Naast de deuren zitten vaste ramen.
Eind resultaat
Dit is dan het eindresultaat. De plafondspuiter heeft heeft ook de wandafwerking gedaan. De meubels weer op z'n plek en het ziet er gezellig uit.
Bestaande achtergevel
Bovenkant kozijn is onderkant goot. De hoogte is niet hoog genoeg om op die hoogte een plafond te maken.
Betonvloer
Hoekstra Timmerbedrijf